FORUMEV
Çöp Şiş Kebabı 58921509

FORUMEV
Çöp Şiş Kebabı 58921509

FORUMEV
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


FORUMEV
 
AnasayfaKapıForum Ev - RadyoGaleriLatest imagesAramaKayıt OlKayıt OlGiriş yap

 

 Çöp Şiş Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj


avatar


Uyarıları :
Çöp Şiş Kebabı Left_bar_bleue0 / 100 / 10Çöp Şiş Kebabı Right_bar_bleue

MADALYALARI : Çöp Şiş Kebabı Ftzv9l
Takımı : Fenerbace
Tecrübe Puanı : 0
Kayıt tarihi : 01/01/70

___
Reklam Alanı:

Çöp Şiş Kebabı Empty
MesajKonu: Çöp Şiş Kebabı   Çöp Şiş Kebabı I_icon_minitimeCuma Haz. 05, 2009 4:00 pm

MALZEMELER
250 gr soğan
1/2 kg domates
1/2 kg patlıcan
2 su bardağı et suyu
150 gr dolmalık biber
1 kg kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
8 çorba kaşığı zeytinyağı
12 adet tahta şiş (ya da defne dalı)
kekik
tuz

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, eninden ve boyundan dörde bölün. Acı sularının çıkması için bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Soğanların kabuklarını soyun. Bir domatesi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayrın, diğer domatesleri, kaynar suya sokup çıkardıktan sonra, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Dört çorba kaşığı zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdığında, tuzlu suyunu çıkarıp, kuruladığınız patlıcanları tavanın içine atın ve karıştırılarak nar gibi kızartın. Delikli bir kepçeyle yağını süzüp, tavadan alın. Ardından, önceden yıkayıp, dörde böldüğünüz dolmalık biberleri tavaya atın. Bir tencereye kuşbaşı et, soğan ve margarin koyup, orta hararetteki ateşe yerleştirin. Bir süre tahta kaşıkla karıştırıp, çevirdikten sonra domates ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını örtün. Domates ve et suyunu çekinceye dek, arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra dört çorba kaşığı zeytinyağı ve iki su bardağı ılık et suyunu dökün, tencerenin kapağını kapatıp
etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Eter piştiğinde tencereyi ateşten alın, delikli bir kepçeyle etleri çıkarın. Soğanları çıkarıp atın. Sonra, tahta şişlere sırasıyla bir et, bir patlıcan, bir biber şeklinde dizin. Dizme işini tamamladıktan sonra, şişleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kekik serptikten sonra, daha önceden bir kenara ayırdığınız domatesi ince ve yuvarlak dilimler halinde kesip, şişlerin üzerine yan yana yerleştirin. Tencerenin içinde kalan malzemeyi de tepsiye döküp, tepsiyi kızgın fırına verin. 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve tepsideki suyu da üzerlerine döküp, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çöp Şiş Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUMEV :: Genel Kültür :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: